Op reis naar “Down Under”, hoe je vakantie naar Australië regelen?

by Geoffrey

Australië is een bestemming die bij ongelofelijk veel mensen op het verlanglijstje is terug te vinden. Het ver weg gelegen land aan de andere kant van de wereld herbergt dan ook enkele ongelofelijk sterke troeven. Niet alleen is er de geweldige natuur en de typisch Australische gezelligheid. Wat bovendien namelijk ook te denken van indrukwekkende steden zoals met name Sydney en Melbourne? Ben jij één van de vele mensen die met het idee speelt om een vakantie naar Australië te boeken? Dan spreekt het voor zich dat je deze reis wel even grondig zal willen voorbereiden. Gelukkig is er op deze pagina een schat aan informatie terug te vinden die je kan helpen om die voorbereiding in goede banen te leiden.

Het aanvragen van het toeristenvisum voor Australië

Allereerst geldt voor alle reizigers naar Australië dat zij over een toeristenvisum dienen te beschikken. Zowel voor Belgen als voor Nederlanders geldt dat zij de mogelijkheid hebben om het zogenaamde Electronic Travel Authority visum af te kunnen sluiten. Een ETA beschikt over een geldigheidsduur van 12 maanden. Het is op verschillende manieren mogelijk om dit visum aan te vragen. Je kan hiervoor rechtstreeks een beroep doen op de Department of Home Affairs of het is mogelijk om dit te laten regelen door een gespecialiseerde dienst in België of Nederland.

Deze laatste keuze brengt uiteraard extra kosten met zich mee. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat deze keuze heel wat mensen extra gemoedsrust gunt. Het aanvragen van een ETA neemt hoe dan ook ongeveer één werkdag in beslag. De verdere afhandeling van de visumaanvraag duurt veelal net wat langer. De afhandeling van deze visumaanvraag via de Australische ambassade kan dan ook in de praktijk tussen de vier en zes weken in beslag nemen. Hou er rekening mee dat het met een ETA mogelijk is om verschillende keren van en naar Australië te reizen binnen een periode van één jaar. Je dient er wel rekening mee te houden dat je maximaal drie maanden achtereenvolgend in het land kan verblijven.

Welke regels gelden voor het paspoort?

Voor het aanvragen van een ETA is er een geldig paspoort vereist. Het paspoort dat je moet kunnen voorleggen dient over een houdbaarheidstermijn te beschikken van minstens één dag na je vertrek. Het wordt sterk aangeraden om vooraleer op reis te vertrekken altijd de actuele eisen voor Australië te controleren. De eisen die worden gesteld aan buitenlandse bezoekers aan het land kunnen immers in de praktijk nog wel eens veranderen. Zoals de televisie je wellicht reeds heeft geleerd is het zo dat de Australian Border Controll ongelofelijk streng zijn. Is er iets niet helemaal juist? Dan kan je de toegang tot het land worden ontzegt en dat is in Australië alles behalve een pretje.

Wat is de beste reistijd voor een vakantie naar Australië?

Eén van de eerste vragen die veel mensen zich stellen heeft te maken met de beste reistijd voor Australië. Het probleem dat zich stelt met betrekking tot deze vraag heeft vooral te maken met de verschillende klimaatzones die het land rijk is. Voor elk klimaat geldt namelijk dat ze haar eigen regentijd evenals droogseizoen met zich meebrengt. Tijdens de wintermaanden zijn de bestemmingen in het noorden bijvoorbeeld tropisch warm. In de regio die zich bevindt rond Melbourne kunnen de temperaturen dan echter weer een stevige duik nemen.

In het zuiden zijn de zomers dan net weer aangenaam warm terwijl er in de tropen dan vooral ongelofelijk veel regen valt. Het mag dan ook duidelijk zijn, overweeg jij het boeken van een vakantie naar Australië en wil je daarvoor graag de beste reistijd ontdekken? Dan moet je deze altijd even specifiek gaan opzoeken aan de hand van de locatie die je gaat bezoeken.

Let op de handbagage regels voor Australië!

De (hand)bagage regels die gelden voor Australië behoren tot de strengste ter wereld. Op moment van schrijven gelden voor handbagage dan ook de volgende regels:

  • Neem uitsluitend gels en vloeistoffen mee van niet meer dan 100 milliliter;
  • De verpakkingen mogen uitsluitend worden meegenomen in een doorzichtige zak;
  • Per persoon wordt er slechts één doorzichtige plastic zak toegestaan;
  • De doorzichtige zak mag nooit over een grotere capaciteit dan 1 liter beschikken;
  • De doorzichtige zak dient hersluitbaar te zijn;

Er zijn verschillende zaken die je altijd zonder probleem gewoon mee mag nemen in de handbagage tijdens je reis naar Australië. Het gaat hierbij concreet om onder meer babyvoeding en medicijnen.

Welke zaken mag je zeker niet vergeten voor je Australië reis?

Australië is een ongelofelijk aantrekkelijk land om te bezoeken. Elk jaar opnieuw zijn er dan ook heel wat mensen die de lange vlucht van Europa naar Australië trotseren om dit fantastische land te gaan ontdekken. Dit gezegd hebbende zijn er ook verschillende zaken waar je extra aandacht aan zal willen besteden voor wat je reis naar Australië betreft. Enkele zeer belangrijke aandachtspunten om rekening mee te houden zijn dan ook de volgende:

  1. Zorg er voor dat je altijd één of meerdere wereldstekkers bij de hand hebt. De stopcontacten in Australië zijn anders dan hier in België. Op dit vlak je voorzorgen nemen is dan ook altijd een goed idee. Koop je wereldstekker bij voorkeur niet op de luchthaven. Doe je dat wel? Dan zal je daarvoor altijd de hoofdprijs betalen. Dat kan een flink stuk goedkoper door ze voor je vertrek gewoon eenvoudig online aan te kopen.
  2. Let op! Australië beschikt over een andere dikte van ozonlaag dan we in Europa gewend zijn. Dat is op zich geen probleem. Wel zorgt dit er voor dat er een andere samenstelling van zonnebrand is vereist. Omwille van deze reden wordt het steeds aangeraden om je zonnecrème voor Australië niet mee te nemen uit België, maar wel ter plaatse aan te kopen. Op deze manier spaar je ook nog eens ruimte uit in je koffer!
  3. Zoals eerder op deze pagina reeds aangegeven is het vooral tijdens een rondreis doorheen Australië altijd noodzakelijk om rekening te houden met het verschil in weerbeeld tussen de verschillende regio’s. Controleer dit op voorhand grondig zodat je ter plaatse niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Hou je rekening met alle informatie zoals aangegeven hier op deze pagina? Dan zal je in ieder geval altijd kunnen vaststellen dat jouw Australië reis er eentje wordt om nooit meer te vergeten!

0 comment