Op vakantie in eigen land, deze pareltjes kan je in België ontdekken

by Geoffrey

Heel veel mensen ondernemen elk jaar opnieuw de meest  verre reizen. Dit terwijl ze er eigenlijk geen flauw idee van hebben dat er ook in hun eigen land tal van prachtige bezienswaardigheden te ontdekken zijn. België heeft dan ook voor de vakantieganger heel wat moois in petto. Eigenlijk is België ook een zeer divers land. Niet alleen kan je er heerlijk tafelen en winkelen, daarnaast zijn er ook tal van bezienswaardige plaatsen te ontdekken. Denk hierbij in eerste instantie maar even aan de historische steden die verspreid over het land zijn terug te vinden. Of wat bovendien ook te denken van de natuurlijke omgevingen in de prachtige Ardennen? In ieder geval, zou jij graag een vakantie dichtbij huis willen ondernemen en kan je daarvoor nog wel enkele interessante tips gebruiken? Verdiep je dan vooral even in de onderstaande informatie!

Op vakantie in eigen land 

Zou je graag op vakantie willen gaan, maar wil je daarvoor eigenlijk liever geen grote afstand moeten overbruggen? Dan kan je opteren voor het boeken van een vakantie in eigen land. Zoals in de inleiding reeds aangegeven is het zo dat er in België zelf ook heel wat toeristische troeven zijn terug te vinden waar je kennis mee kan maken. In eerste instantie zijn er natuurlijk de vele prachtige, historische steden. Absolute uitblinkers op dit vlak zijn de hoofdsteden van West- en Oost-Vlaanderen, namelijk Brugge en Gent. Mensen die houden van historische steden zijn hier ongetwijfeld aan het juiste adres. Verspreid over België zijn er evenwel ook nog andere steden te ontdekken die je hart sneller kunnen doen slaan. Wat bijvoorbeeld ook te denken van steden als Kortrijk, Ieper en Hasselt? Voor al deze verschillende steden geldt dat ze je uitnodigen om te ontdekken en er enige tijd door te brengen. 

De hoogtepunten van een vakantie in België

Wat nu precies voor jou de absolute hoogtepunten zullen zijn van een vakantie in België is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur. Wil je bijvoorbeeld graag tijdens je vakantie kennismaken met de meest interessante steden van België? Dan is het een aanrader om even een bezoek te brengen aan steden die luisteren naar namen zoals:

 1. Brugge
 2. Gent; 
 3. Antwerpen;
 4. Brussel;
 5. Hasselt;
 6. Ieper; 

Voor de bovenstaande steden geldt dat ze zich allemaal in Vlaanderen bevinden. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook aan de andere kant van de taalgrens heel wat prachtige plaatsen te ontdekken vallen. Wie Wallonië zegt denkt hoogstwaarschijnlijk meteen aan de natuurgebieden in de Ardennen. Dit gezegd hebbende is het zo dat er ook hier tal van verschillende steden of dorpen zijn terug te vinden die je graag zal willen ontdekken. Het gaat hierbij om namen zoals:

 • Luik; 
 • Mons; 
 • Namen; 
 • Durbuy;
 • Charleroi; 

Tijdens een bezoek aan de Ardennen is het ook zeker de moeite waard om even halt te houden bij de plaats La Roche. Niet alleen deze stad op zich is zeer bezienswaardig, dat geldt zeker ook voor de adembenemende omgeving waarin ze is terug te vinden. Cultuur- en natuurliefhebbers kunnen hier dan ook beiden moeiteloos hun hart ophalen.

Een bezoek aan Brussel, de hoofdstad van België

Tot dusver hebben we het eigenlijk nog niet echt gehad over de Belgische hoofdstad Brussel. Het is nu tijd geworden om daar verandering in te brengen. Voor elke Europese hoofdstad geldt eigenlijk dat er heel wat toeristische hoogtepunten in ontdekt kunnen worden. Brussel vormt daarop zeker geen uitzondering, in tegendeel. De Belgische hoofdstad laat je als bezoeker dan ook kennismaken met enkele van de bekendste bezienswaardigheden van België. Het gaat hierbij concreet om: 

 • Het Atomium;
 • Manneken Pis;
 • Bruparck;
 • De Marollen;
 • Het Koninklijk Paleis;
 • Het Jubelpark;

In het bijzonder de twee eerst genoemde bezienswaardigheden zijn absolute pareltjes van formaat waar je zeker even de nodige aandacht aan zal willen besteden. Met een beetje geluk zal je overigens kunnen vaststellen dat Manneken Pis een kostuum draagt. Voor verschillende gelegenheden zoals bijvoorbeeld het Wereldkampioenschap Voetbal is het zo dat Manneken Pis in een speciaal kostuum wordt gestopt. Dit levert ongetwijfeld nog extra bijzondere foto’s op! 

Waterloo, een ondergewaardeerde bezienswaardigheid in België

België telt een groot aantal prachtige bezienswaardigheden die vaak bij toeristen onder de radar blijven. Eén van deze ondergewaardeerde bezienswaardigheden is ongetwijfeld Waterloo. Deze plaats staat voornamelijk bekend om de Slag van Waterloo die er werd uitgevochten op 18 juni 1815. Dit is ongetwijfeld één van de meest beslissende veldslagen geweest uit de wereldgeschiedenis. Deze locatie is dan ook historisch van zeer groot belang. Toch wordt ze door heel wat reizigers die België bezoeken over het hoofd gezien. Het is nochtans hier op deze eigenste plaats dat Napoleon Bonaparte definitief werd verslagen. Dit gebeurde door een coalitie die bestond uit Britse, Nederlandse, Duitse en Pruisische eenheden. Op vandaag tref je op deze plaats de imposante Leeuw van Waterloo aan. Dit is een herdenkingsmonument onder de vorm van een gigantische leeuw. Deze bevindt zich bovenop een heuvel met een hoogte van 45 meter. Iets verderop is ook het Mémorial 1815 terug te vinden. Dit is een museum met heel wat interessante informatie over de veldslag.

Hoe verblijven tijdens je vakantie in België?

De toeristische infrastructuur van België is er één die ongelofelijk uitgebreid en tevens ook zeer divers is. Dit betekent dat je tijdens je vakantie in België op tal van verschillende manieren kan logeren. In eerste instantie zijn er in elke toeristische stad een groot aantal verschillende hotels terug te vinden. Deze hotels variëren in klasse tussen hotels met één en soms zelfs met vijf sterren. Op welke manier jij dus ook graag zou willen verblijven, het behoort eigenlijk allemaal veelal zonder probleem tot de mogelijkheden. Wil je liever verblijven in een appartement of zelfs in een heuse vakantiewoning? Ook dat behoort allemaal zonder probleem tot de mogelijkheden. 

Verblijven in een vakantiepark in België

Ga je met de kinderen een vakantie in België ondernemen? Dan zal je kunnen vaststellen dat er verspreid over België ook verschillende vakantieparken zijn terug te vinden waarin je kan verblijven. Het gaat hierbij dan niet alleen om Sunparks, maar ook om bijvoorbeeld Center Parcs evenals de parken van Landal, etc. Door te verblijven in één van deze verschillende vakantieparken zal je kunnen vaststellen dat je altijd kan genieten van een kindvriendelijke accommodatie in een verder ook zeer gezellige omgeving voor gezinnen.  Tijdens je vakantie in België verblijven in één van de aanwezige vakantieparken kan dus absoluut de moeite waard zijn!

0 comment

You may also like