Beleef een unieke wintervakantie in adembenemend Lapland

by Geoffrey

Heel wat mensen houden er van om minstens één keer per jaar een prachtige wintervakantie te ondernemen. Men kan hiervoor kiezen uit verschillende gebieden die op deze planeet zijn terug te vinden. Natuurlijk zijn de Alpen ongelofelijk populair, maar het echte wintergevoel krijg je pas echt in Lapland. In tegenstelling tot wat de naam laat vermoeden is Lapland geen op zichzelf staand land, maar een gebied dat zich uitstrekt over het uiterste noorden van de landen Finland, Noorwegen en Zweden. Ook een stukje van Rusland wordt hier nog in meegenomen. De Sami die hier wonen beschikken niet alleen over hun eigen cultuur, maar hebben ook hun eigen talen. Door de jaren heen hebben steeds meer mensen de weg gevonden naar deze wondermooie, winterse omgeving. Zou jij ook graag een prachtige wintervakantie willen beleven in Lapland? Verdiep je dan beslist even in de informatie zoals aangehaald hier op deze pagina.

Waarom kiezen voor een wintervakantie naar Lapland?

Daar waar vroeger zowat iedereen haast blind koos voor een wintervakantie in de Alpen is dat op vandaag wel even anders. Lapland is door de jaren heen dan ook een steeds populairder geworden bestemming geworden. De redenen hiervoor zijn sterk uiteenlopend. In eerste instantie is het bijvoorbeeld zo dat het winterlandschap hier ongeëvenaard is. Het karakter van Lapland is anders dan in de Alpen, je treft hier immers geen hoge bergtoppen aan. Het is echter voornamelijk de zeer Noordelijke ligging die er voor zorgt dat het hier tijdens de wintermaanden altijd heerlijk vertoeven is op een sprookjesachtig wit tapijt. Wie op zoek is naar sneeuwzekerheid komt in Lapland dan ook beslist aan zijn of haar trekken.

1.) Enorme keuze aan uiteenlopende activiteiten

Eén van de redenen waarom mensen er steeds vaker voor kiezen om naar Lapland af te reizen heeft te maken met de enorme keuze aan uiteenlopende activiteiten waar je hier over beschikt. In de Alpen zijn verschillende van deze activiteiten helaas niet toegestaan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het feit dat rijden met de sneeuwscooter in het merendeel van de skigebieden is verboden. Bovendien zijn er ook heel wat andere activiteiten waar je in de Alpen alleen maar van kan dromen. Denk hierbij aan:

  1. Het ondernemen van tochten met een husky;
  2. Het ondernemen van een tocht om het Noorderlicht te bekijken;
  3. Sneeuwtochten maken doorheen uitgestrekte, arctische gebieden;

Wil je dus met andere woorden tijdens jouw wintervakantie niet alleen maar skiën of snowboarden? Zou je bovendien ook graag nog deel willen nemen aan tal van andere activiteiten? Dan is dat in Lapland beslist een mogelijkheid.

2.) Je hebt een grote kans op het spotten van het Noorderlicht

Eén van de meest bijzondere natuurfenomenen die we op deze planeet kennen is het Noorderlicht. heel wat mensen dromen er van om dit fenomeen te kunnen aanschouwen. Geldt dat ook voor jou? Dan ben je daarvoor in Lapland aan het juiste adres. Er zijn maar weinig plaatsen ter wereld waar de kans op het aanschouwen van het Noorderlicht zo groot is als hier. Ook het feit dat er in Lapland slechts sprake is van een zeer beperkte lichtpollutie zorgt er voor dat de omstandigheden om het Noorderlicht te kunnen bekijken hier uitstekend zijn.

3.) Je kan rekenen op een uitstekende sneeuwzekerheid

Uiteraard kunnen de omstandigheden ook in Lapland jaar na jaar verschillen. Dit gezegd hebbende profiteert deze regio van haar zeer noordelijke ligging. Dit zorgt er voor dat je hier doorgaans kan rekenen op een werkelijk uitstekende sneeuwzekerheid. Dat kan in veel gebieden in de Alpen heel wat minder zijn. Is het voor jou dus met andere woorden van belang dat je bent verzekerd van de meest optimale sneeuwzekerheid? Ook dan is het wellicht meer dan de moeite waard om daarvoor te kijken in de richting van het wondermooie Lapland.

Hoe moeilijk is een reis naar Lapland ondernemen?

Vroeger was het lange tijd zo dat het alles behalve voor de hand liggend was om een reis naar Lapland te ondernemen. Op vandaag is dat echter gelukkig wel even anders. Dit gezegd hebbende is het wel zo dat het merendeel van de vluchten richting Lapland vanuit Nederland worden ingelegd. De kans is dan ook graag dat je voor jouw vakantie in Lapland zal vertrekken vanaf de internationale luchthaven van Schiphol. Dat hoeft evenwel geen probleem te zijn. Verder is het zo dat er ter plaatse zeer efficiënte verbindingen zijn tussen de luchthavens en de verschillende plaatsen waar de accommodaties zijn terug te vinden. Ook daar hoef je, je dus geen zorgen over te maken.

De belangrijkste aandachtspunten voor jouw reis naar Lapland hebben betrekking tot de temperaturen evenals het aantal daglicht die je hier kan ervaren. Van november tot en met januari is het zo dat de zon hier nauwelijks boven de horizon uitkomt. In het uiterste noorden gebeurt dit zelfs helemaal niet waardoor het er de hele dag door donker is. Het is pas vanaf de maand februari dat de dagen in sneltempo langer beginnen te worden. Let wel, ondanks het feit dat februari een zeer populaire maand is voor een wintervakantie in Lapland is het wel zo dat dit gemiddeld de koudste maand is van allemaal.

Ook een vakantie naar Lapland ondernemen?

Spreekt een wintervakantie ondernemen naar Lapland jou ook wel aan? Zou je dan ook graag een wintervakantie willen beleven precies zoals deze is bedoeld? Dan hoeft niets je eigenlijk tegen te houden om een dergelijke vakantie te boeken. Verschillende reisorganisaties waaronder bijvoorbeeld Voigt Travel hebben zich onder meer gespecialiseerd in het aanbieden van reizen naar de prachtige winterse gebieden die verspreid over Lapland zijn terug te vinden. Overigens ligt Lapland veel dichter bij huis dan veel mensen vermoeden. Een rechtstreekse vlucht naar Lapland neemt dan ook amper 3 uurtjes tijd in beslag. Populaire gebieden in Lapland waar je op kan vliegen zijn onder meer:

  • Skelleftea;
  • Kuusamo;
  • Kittilä;
  • Ivalo;
  • Kiruna;

Voor welke van deze verschillende bestemmingen jij uiteindelijk in Lapland zal kiezen is ook vooral een beetje afhankelijk van de persoonlijke voorkeur die je mogelijks zal hebben. Hoe dan ook, zou je graag willen kunnen genieten van een heerlijke wintersportvakantie in de sneeuw? Dan kan het boeken van een reis naar Lapland zeker en vast meer dan de moeite waard zijn om te overwegen.

0 comment

You may also like