Sardinië, een prachtig eiland boordevol verrassingen

by Geoffrey

Eén van de meest on-Europese eilanden die we in Europa aantreffen is misschien wel Sardinië. In principe is het zo dat dit eiland toebehoort aan Italië, maar los van deze stelling is er eigenlijk maar weinig wat Sardinië met het land van de pasta verbindt. Tijdens een vakantie in Sardinië zal je kunnen vaststellen dat dit eiland over heel wat prachtige baaien en aanstekelijke witte stranden beschikt die je op maar weinig andere plaatsen in Europa zal kunnen ontdekken. Beperk je tijdens een bezoek aan Sardinië overigens zeker niet alleen maar tot de kuststreek. Ook het binnenland van dit prachtige eiland heeft namelijk ongelofelijk veel moois voor jou in petto. Wil je hier graag meer over ontdekken? Zou je graag alvast een beetje voorpret willen ervaren voor jouw geboekte vakantie naar het prachtige Sardinië? Zorg er dan voor dat je, je zeker even verdiept in de informatie hier op deze pagina.

Cagliari, de hoofdstad van Sardinië

De hoofdstad van Sardinië luistert naar de naam Cagliari. Dit is meteen ook de grootste en meest bezienswaardige stad van het eiland. Enkele bezienswaardigheden die je hier kan ontdekken zijn:

  • De Cattedrale di Santa Maria;
  • Het Romeinse amfitheater;
  • Het prachtige oude stadscentrum van Cagliari;

Voor heel wat mensen geldt dat ze bij een bezoek aan een stad graag ook even een uitzichtpunt bezoeken. Indien dat ook geldt voor jou en je graag een mooie foto wil nemen van de omgeving van Cagliari kan je dat doen vanaf de Torre di San Pancrazio. Dit is de hoogste toren waar de stad over beschikt. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat je van hieruit over een fenomenaal uitzicht beschikt over niet alleen de stad, maar ook de haven. Cagliari beschikt bovendien ook over een geweldig mooi en uitnodigend zandstrand. Tijdens de warmste dagen van het jaar is het hier dan ook zeker fantastisch vertoeven voor een deugddoende strandvakantie.

Ontdek de mooiste grotten van Sardinië

Mensen die houden van natuurlijke bezienswaardigheden zijn in Sardinië zeker aan het juiste adres. Rondom het eiland stikt het werkelijk van de grotten. Net ten westen van Alghero is de meest indrukwekkende grot van allemaal terug te vinden. Deze grot luistert naar de naam ‘Grotta di Nettuno’ en is werkelijk een zeer mooie druipsteengrot. Tijdens een bezoek aan deze grot maak je kennis met indrukwekkende kamers en zalen. Vanuit de haven van Alghero is het zo dat er tijdens de zomermaanden zowat elk uur boten vertrekken naar de grot. Eventueel is het ook een mogelijkheid om er met de bus heen te reizen. Let wel, indien je de bus neemt naar deze locatie zal je het resterende stuk nog te voet moeten lopen. Zo’n 700 traptreden langs een stijle rots maken deel uit van deze wandeling. Dit is dus wel een niet onbelangrijk punt om rekening mee te houden.

Ontdek het pittoreske Middeleeuwse stadje Alghero

Ondanks het feit dat Cagliari de grootste stad is van heel Sardinië is het zo dat er verspreid over het eiland ook nog heel wat andere bezienswaardige steden zijn terug te vinden. Het gaat hierbij onder meer om de stad Alghero welke zich in het noordwesten van het eiland Sardinië bevindt. De geschiedenis van deze plaats neemt ons ver mee terug in de tijd, meer bepaald naar de elfde eeuw. In het oude stadscentrum maak je kennis met een wirwar aan geplaveide straatjes welke worden geflankeerd door statige arbeiderswoningen. Bovendien tref je hier ook prachtige kerken aan evenals de meest indrukwekkende stadspaleizen. De meest indrukwekkende kerk die je hier kan bezoeken luistert naar de naam ‘Chiesa di Francesco’. Dit is een kerkje die beschikt over een combinatie van zowel gotische als romaanse invloeden.

Ontdek de Costa Smeralda, de mooiste kustlijn van heel Sardinië

Sardinië staat er om bekend over een prachtige kustlijn te beschikken. Daar is helemaal niets van gelogen. De mooiste kust van het eiland tref je aan onder de vorm van de Costa Smeralda. Dit is werkelijk een ongelofelijk mooi kustgebied welke beschikt over een lengte van zo’n slordige 55 kilometer. Je treft hier een combinatie aan van parelwitte stranden gecombineerd met prachtige baaitjes evenals felblauw zeewater. In het bijzonder in deze regio is het ongelofelijk moeilijk om te geloven dat je, je in Europa bevindt. Nadeel hiervan is vooral dat je rekening moet houden met een vrij stevige kostprijs. Niet voor niets komt elk jaar opnieuw de jetset naar deze locatie afgereisd. De populairste stranden van Sardinië die je hier aantreft luiteren naar namen als:

  • Porto Cervo;
  • Cala di Volpe;
  • Pultu Cuatu;
  • Liscia di Vacca;

Tijdens de drukste maanden van het jaar is het vaak ongelofelijk lastig om hier een leuk plaatsje op één van de stranden te kunnen bemachtigen. Gelukkig zijn er in deze streek ook meer dan voldoende idyllische stranden terug te vinden waar het bemachtigen van een plaatsje een stukje eenvoudiger is.

Ook een vakantie naar Sardinië boeken?

Zou jij ook graag kennis willen maken met het prachtige eiland Sardinië? Dat is perfect mogelijk! Heel wat reisorganisaties in België en Nederland hebben er namelijk voor gekozen om dit eiland in hun aanbod op te nemen. Sardinië is een fantastische vakantiebestemming die je in de praktijk heel wat interessante mogelijkheden biedt. De kuststreek nodigt uit om lekker te ontspannen op het strand terwijl je in het binnenland een geweldige natuur kan aantreffen om in te gaan hiken. Dit zorgt er voor da ter zowel voor de vakantieganger die op zoek is naar rust als naar een avontuurlijke tijd meer dan voldoende mogelijkheden voor handen zijn. In ieder geval, een vakantie naar Sardinië boeken is iets wat je minstens één keer in je leven moet hebben gedaan!

Een last minute naar Sardinië boeken? Dat kan!

Ondanks het feit dat Sardinië een geweldige vakantiebestemming is moet het gezegd dat het eiland ook vrij duur is. Dat hoeft op zich echter nog niet zo’n probleem te zijn. Het is namelijk veelal ook mogelijk om een last minute naar Sardinië te boeken. Door het boeken van een dergelijke reis zal je kunnen vaststellen dat je nog steeds een keuze kan maken uit een geweldig aanbod aan accommodaties, maar dan wel tegen een veel aantrekkelijkere prijs. Wil je dus met andere woorden graag Sardinië ontdekken, maar heb je daarvoor slechts een beperkt budget voor handen? Dan kan daarvoor kijken in de richting van een last minute vakantie zeker het overwegen waard zijn.

0 comment

You may also like