De 5 belangrijkste bezienswaardigheden van het Venetië van het Noorden

by Geoffrey

Er bestaan tal van verschillende bestemmingen die door de jaren heen de stempel van Venetië van het Noorden hebben gekregen. Eén van deze plaatsen is de West-Vlaamse hoofdstad Brugge in België. Deze prachtige, historische stad herbergt een groot aantal interessante bezienswaardigheden die het hart van de cultuurliefhebber ongetwijfeld sneller zullen doen slaan. Ben jij ook benieuwd om kennis te maken met de belangrijkste bezienswaardigheden die je in deze stad kan aantreffen? Wij hebben de 5 belangrijkste alvast even voor je op een rijtje gezet en stellen ze hieronder graag aan je voor!

1.) Het Prinselijk Begijnhof

De eerste bezienswaardigheid van Brugge is natuurlijk het Prinselijk Begijnhof van de stad. Dit begijnhof bestaat voornamelijk uit wit geschilderde huisjes. Deze huisjes dateren uit de zeventiende en achttiende eeuw. Het Begijnhof is enkel en alleen te bereiken via de Wijngaardbrug. In het huisje met huisnummer 1 is een museum gevestigd die een goede indruk moet geven van hoe het leven er tijdens de zeventiende eeuw aan toe ging. Ook op vandaag wordt het Begijnhof nog steeds bewoond. Dit gebeurt door de zusters van de Orde van St.-Benedictus. Niet alleen het Begijnhof zelf, maar ook haar ligging aan een prachtig meer, het zogenaamde Minnewater zorgt er voor dat je deze locatie zeker niet over het hoofd mag zien tijdens een bezoek aan Brugge.

2.) Het Historium

Sowieso zullen alle bezoekers aan de stad Brugge wel de Grote Markt bezoeken. Hier zijn verschillende interessante en belangrijke bezienswaardigheden gelegen. Eén van deze bezienswaardigheden is het zogenaamde Historium. Op deze locatie wordt je meegenomen op een interactieve reis doorheen het Brugge van de Gouden Eeuw. De manier waarop dat gebeurt is ronduit indrukwekkend te noemen. Heb je na afloop van je bezoek aan het Historium dorst gekregen? Dan kan je er nog voor kiezen om een lekkere pint te drinken in het zogenaamde Duvelorium. Vanaf deze plaats heb je overigens een prachtig uitzicht op de Grote Markt.

3.) Het Belfort

Brugge is één van de steden in België die over een eigen Belfort beschikt… en wat voor één. Deze Middeleeuwse toren beschikt niet alleen over een indrukwekkende uitstraling, daarnaast herbergt ze ook nog eens maar liefst 47 klokken. Vroeger werd er van het Belfort gebruik gemaakt als uitkijktoren. Tegenwoordig is ze tegen betaling te beklimmen. Bovenop de top wordt je getrakteerd op misschien wel het mooiste uitzicht over de West-Vlaamse hoofdstad. Let wel, de klim naar de top is behoorlijk lastig en zeker niet geschikt voor mensen die slecht te been zijn. Ook een goede conditie is aanbevolen.

4.) De Basiliek van het Heilig Bloed

Een bijzondere en belangrijke bezienswaardigheid die beschikt over een Godsdienstelijk karakter is natuurlijk de Basiliek van het Heilig Bloed. Deze basiliek bevindt zich op de prachtige Burg, een ander plein in Brugge. Deze Rooms-Katholieke basiliek is ongelofelijk fraai gedecoreerd. Het belangrijkste stuk dat deel uitmaakt van de collectie van deze basiliek is uiteraard de reliekschrijn van het Heilig Bloed. Elk jaar opnieuw vormt deze reliek het absolute middelpunt van de Heilig Bloedprocessie. Deze wordt steeds gehouden op Hemelvaartsdag.

5.) Het Groeningemuseum

Last but not least is er nog het Groeningenmuseum. Brugge staat er om bekend een zeer interessante stad te zijn voor kunstliefhebbers. Dit is onder meer het gevolg van de aanwezigheid van het Groeningenmuseum. De collectie van dit museum bestaat uit prachtige kunstwerken. Er is in het bijzonder aandacht voor de Vlaamse schilderkunst. Onder meer stukken van Albert Cuyp, Jan Provoost en Jan van Eyk zijn in de collectie van het museum terug te vinden.

0 comment

You may also like