Wat is de beste reistijd voor jouw bestemming

Wat is de beste reistijd voor jouw bestemming?

by Danny

Droom je van je volgende vakantie en sta je al in de startblokken om je reis te boeken? Wacht daar dan nog even mee. Elke reisbestemming heeft immers zo haar beste reistijd. Check die dus zeker op voorhand!

Research

Staat het Griekse eiland Kreta of één van de 7 Canarische eilanden op je vakantiebucketlist? Wat een uitstekend idee! Maar voor het zover is, check je best eerst wat de beste reistijd is. Sommige bestemmingen zijn nu eenmaal meer op hun best tijdens een bepaald seizoen. Het is dus geen slecht idee om voor je je reis boekt, genoeg research te doen over je geplande reisbestemming.

Kreta

Kreta

Bij het klimaat in Kreta denk je onmiddellijk aan lekker warme zomers. En dat is ook zo. Op dit eiland geniet je van mei tot en met oktober van een mediterrane temperatuur die gemiddeld ver boven de 20 graden ligt. In de zomermaanden loopt dat zelfs op naar 30 graden. Perfect, denk je. Maar vergeet niet dat veel vakantiegangers ook zo redeneren. Goed weer trekt logischerwijs ook meer toeristen naar zulke trekpleisters. Wil je graag genieten van een warme vakantie, maar met de nodige rust? Vermijd de drukste periodes, zoals juli en augustus, dan beter.

Ook in april en mei kan je profiteren van een aangename temperatuur én kan je meer genieten van de stilte en rust van dit pittoreske eiland. De beste reistijd om naar Kreta te gaan is van april tot en met december. Je zal dan nagenoeg geen last hebben van regen.

Canarische eilanden

De Canarische eilanden is een groep van 7 eilanden: Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, Lanzarote, La Palma, La Gomera en El Hierro. Het is een zeer populaire vakantiebestemming met unieke bezienswaardigheden per eiland. Bij het klimaat op de Canarische eilanden denk je aan aangename temperaturen. De beste reistijd verschilt weliswaar van eiland tot eiland.

Bepaal wat je voornamelijk wil doen op je bestemming: zonnen, wandelen en fietsen, watersporten … Op basis daarvan kan je uitmaken wat voor jou het ideale seizoen is om je eiland naar keuze te verkennen.

Doe de check

Naast Kreta en de Canarische eilanden, kan je uiteraard voor élke vakantiebestemming op voorhand nagaan wat de beste reistijd is. Een aanrader, want zo kom je niet voor onaangename verrassingen te staan. Wil je de echte drukte vermijden, ga dan niet in het hoogseizoen op vakantie. Kies liever voor de maanden die daaraan voorafgaan of daarop volgen. Zo geniet je van een aangename temperatuur én de rust.

0 comment

You may also like