Een weekendje winkelen in Nederland, wat zijn de echte toppers?

by Geoffrey

Nederland staat er om bekend een ongelofelijk divers land te zijn. Verspreid over Nederland tref je dan ook niet alleen maar prachtige natuurgebieden aan. Je vindt hier ook uitstekende steden terug die je onder meer heel wat shoppingplezier aanbieden. Niet alleen de Nederlanders zelf, maar ook heel wat buitenlanders komen dan ook naar diverse plaatsen in het land afgezakt om er kennis te maken met de leukste winkels. Wil jij ook graag even lekker gaan winkelen in Nederland, maar vraag je, je af wat nu echt de absolute toppers zijn om dat te doen? We beantwoorden deze vraag graag voor je op deze pagina!

1.) Leiden

Eén van de absolute top steden om te gaan shoppen in Nederland luistert naar de naam Leiden. Met aanbod bestaande uit zomaar even 650 verschillende winkels is er hier voor iedereen wat wils terug te vinden. Het merendeel van de grote winkelketens kan je terugvinden in het hart van Leiden. Deze bevinden zich veelal in de Haarlemmerstraat en in de Breestraat. Hiermee hebben we meteen ook de grootste winkelstraten van heel Leiden benoemd. Wat ook een interessante tip kan zijn is een bezoek brengen aan de boetieks en speciaalzaken die je terug kan vinden in het Pieterskwartier. Hoe dan ook, voor een stevige dosis winkelplezier ben je in Leiden zonder de geringste twijfel aan het juiste adres!

2.) Haarlem

Er wordt vaak gezegd dat Haarlem de leukste winkelstad is van heel Nederland. In het verleden is de stad daar ook reeds verschillende keren toe uitgeroepen. Dit is wellicht grotendeels het gevolg van het ongelofelijk diverse aanbod aan winkels die je hier terug kan vinden. Je doet hier dan ook werkelijk tijdens het winkelen de ene fantastische ontdekking na de andere. Het merendeel van de winkels die je in Haarlem aantreft zijn deze van kleine(re) ondernemers. Zo goed als alle grote ketens zijn dan ook terug te vinden in de Grote Houtstraat. Dit gezegd zijnde geldt voor deze stad ook dat ze beschikt over zeven zogenaamde ‘Gouden Straatjes’. Het gaat hierbij bijvoorbeeld om de Schagchelstraat. Hier ontdek je vooral handgemaakte producten. Het kan hierbij niet alleen gaan om violen, maar ook om bijvoorbeeld sieraden en kleding. In de Gierstraat zijn ongeveer 50 zaakjes terug te vinden die er efficiënt worden afgewisseld met ongeveer 18 rijksmonumenten.

3.) Maastricht

Eén van de bekendste shoppingsteden van Nederland is ongetwijfeld Maastricht. Niet voor niets wordt er naar deze plaats vaak verwezen als zijnde de ultieme modestad van Nederland. Je treft hier de meest prachtige winkels aan afgewisseld met de leukste boetieks en de meest authentieke speciaalzaken. Het winkelgebied van Maastricht bestaat uit verschillende straten evenals gebieden. Denk hierbij onder meer aan City-Noord waar je bijvoorbeeld menig aantal grote winkelketens terug kan vinden. Het gaat hierbij niet alleen om H&M en de C&A, maar ook om bijvoorbeeld de Hema. Zou je graag overdekt willen winkelen? Ook dat behoort in Maastricht tot de mogelijkheden. Dit kan je dan ook doen tussen de Markt en het zogenaamde Vrijthof. In het historische stadsdeel dat luistert naar de naam ‘Wyck’ zijn hoofdzakelijk winkels terug te vinden op het gebied van kunst, antiek en design.

0 comment

You may also like