Een zonvakantie boeken in de winter? Deze bestemmingen komen in aanmerking!

by Geoffrey

Het boeken van een winterzon vakantie is iets wat veel mensen elk jaar overwegen. Voor menig aantal mensen geldt dan ook dat ze alles behalve houden van de koude. Tijdens de donkerste dagen van het jaar even naar het buitenland trekken kan dan een verademing zijn. Omdat je op deze pagina bent aangekomen is de kans groot dat jij met hetzelfde idee speelt. Is dat juist? Dan zal je wellicht graag willen ontdekken welke winterzon vakantie bestemmingen er allemaal bestaan. Wil jij ook graag in de winter naar het buitenland? Zou je tijdens die vakantie graag willen kunnen vertoeven op het strand met een cocktail in de hand? Dan zal je kunnen vaststellen dat het de moeite waard is om kennis te maken met de aangehaalde bestemmingen die hier op deze pagina!

1.) Aruba

Eén van de eerste bestemmingen waar veel mensen aan denken voor een winterzon vakantie is Aruba. Dit geldt niet in het minst omwille van het feit dat je hier gewoon Nederlands kan praten. De keuze voor Aruba is er één die eigenlijk bij iedereen past. Het land staat er dan ook om bekend een uitgebreide keuze aan prachtige standen te hebben. Zo beslist je zelf of je kiest voor één van de drukke, uitgestrekte standen of je toch eerder de voorkeur geeft aan een verlaten stekje. Wil je tijdens je vakantie ook graag wat cultuur opsnuiven? Ook dat is mogelijk. Oranjestad is bijvoorbeeld een zeer leuke plaats om te bezoeken. Voor natuurliefhebbers is het dan weer een aanrader om het Arikok natuurpark te verblijden met een bezoekje.

2.) De Kaapverdische Eilanden

Je hoeft de winterzon niet persé op zeer grote afstand van België te gaan zoeken. Dichter bij huis tref je bijvoorbeeld de Kaapverdische Eilanden aan. Deze eilandengroep mag dan wat minder toeristisch zijn als de Canarische Eilanden, toch zijn ze zeker een bezoekje waard. In het bijzonder voor duikliefhebbers hebben deze eilanden ongelofelijk veel moois in petto. Tijdens onze winter is het in Kaapverdië nog aangenaam vertoeven. Valt hier de sneeuw uit de lucht en komen de temperaturen nog nauwelijks boven het vriespunt uit? Dan ben je in Kaapverdië aan het juiste adres voor een deugddoende strandvakantie. Ben jij eerder een actieve reiziger? In dat geval kan je op de Kaapverdische Eilanden heerlijk wandelen, bergbeklimmen en duiken.

3.) Thailand

Wanneer je ook op reis wenst te gaan, Thailand is eigenlijk altijd een interessante keuze. Je kan in dit prachtige land lekker luieren aan het strand, maar ook fantastisch backpacken. Bovendien worden er ook menig aantal avontuurlijke excursies aangeboden om een keuze uit te maken. In principe kan je in grote delen van Thailand altijd genieten onder een lekker brandend zonnetje. Je dient alleen rekening te houden met het regenseizoen. Wil je absoluut zeker zijn van een zonzekere vakantie? Dan zijn vooral eilanden zoals bijvoorbeeld Koh Phangan, Koh Phi Phi en Koh Samui een absolute aanrader. Zou je dus even de Belgische kou willen ontsnappen? Dan is het altijd een interessante keuze om een vakantie naar Thailand te boeken!

4.) De Canarische Eilanden

Eveneens een mogelijke aanrader voor een winterzonvakantie zijn de Canarische Eilanden. Deze eilandengroep bestaat uit verschillende prachtige eilanden waar het tijdens onze winter heerlijk op vertoeven is. Denk hierbij niet alleen aan Lanzarote, maar ook aan bijvoorbeeld Gran Canaria en Fuerteventura. Bovendien zijn deze eilanden gelegen op amper ongeveer 4 uur en 30 minuten vliegen van België en Nederland. Op verschillende van deze eilanden zijn ook hotels en / of restaurants terug te vinden die worden uitgebaat door Belgen. Dit alles gecombineerd met een vaak bloeiend uitgaansleven zorgt er voor dat ook deze eilanden voor jouw winterzon vakantie een aanrader zijn.

5.) De Dominicaanse Republiek

Mag het toch net wat verder zijn van huis? Dan kan je denken aan één van de beste winterzon bestemmingen wereldwijd. We hebben het hierbij natuurlijk om de prachtige Dominicaanse Republiek. Palmbomen worden hier afgewisseld met hagelwitte stranden en een azuurblauwe zee. Het kan haast niet anders of het paradijs moet er net zo uitzien. Het heerlijke klimaat van dit land garandeert je hoe dan ook altijd een uitstekende winterzon vakantie!

0 comment

You may also like