Zakelijk op reis met een tankkaart

Zakelijk op reis met een tankkaart

by Danny

Je hebt een auto van de zaak en per jaar leg je veel zakelijke kilometers af. Je gebruikt je leaseauto van de zaak voor bezoeken aan klanten of toeleveranciers en je bezoekt ook regelmatig een beurs in binnen- en buitenland. Het is handig dat je niet zelf voor je vervoer hoeft te zorgen, maar de papieren rompslomp is dan wel onhandig. Maar wat zou je ervan vinden als het allemaal nog makkelijker kan, met nog meer service voor jou als bestuurder? Dat kan als jij of je werkgever overstapt op een universele tankkaart per auto.

Zakenreizen op de oude manier

Zakelijk reizen in je auto is voor jou onderhand gesneden koek. Je houdt je tankbeurten bij en verzamelt alle bonnetjes die je mag declareren. Hetzelfde doe je voor je parkeerkosten en wanneer je het nodig vindt om je auto door de wasstraat te halen voordat je een belangrijke klant bezoekt. Om geld te besparen heb je misschien een voorkeur voor bepaalde tankstations. Niet alleen voor jezelf, omdat je het geld voor moet schieten, maar ook voor je werkgever, om hem te helpen te besparen. Als het echt niet anders kan, dan tank je ook bij een duurdere pomp.

Voordelen van een tankkaart voor je bedrijf

Een tankkaart heeft veel voordelen voor je werkgever. Een universele tankkaart geeft een verzamelfactuur per maand. Daarop staan de diverse bedragen en de btw duidelijk aangegeven. Dat maakt het verwerken en declareren bij de Belastingdienst een stuk eenvoudiger. Ook kan je werkgever op een overzichtelijke manier veel beter sturen op onnodige kosten. Een universele tankkaart heeft echter voor jou als bestuurder misschien nog wel meer voordelen.

Voordelen van een tankkaart voor jou als bestuurder

Heb je er echt zin in? Elke maand declaratieformulieren invullen plus alle bonnetjes eraan nieten? En er dan achter komen dat je niet alle bewijsstukken meer in je bezit hebt? De verwerking kan lang duren en in de tussentijd moet jij wachten op je geld. Een universele tankkaart, waarmee je niet alleen brandstof afrekent, maar ook tol, parkeergeld of de wasstraat betaalt, is wel zo gemakkelijk. Dat zorgt ervoor dat je niet elke maand veel tijd kwijt bent met onnodige administratieve handelingen. Een tankkaart kun je bovendien in bijna heel Europa gebruiken. Geen enkel probleem dus om een wat langere, internationale zakenreis te maken. Wil je weten waar je in het buitenland kunt tanken? De app die bij je tankkaart hoort, geeft je een duidelijk overzicht van de dichtstbijzijnde tankstations die jouw tankkaart accepteren. Rij je hybride? Je tankkaart is ook geschikt als laadpas. 

Ga voor een universele tankkaart

Kiest je werkgever voor een universele tankkaart, dan kun je ongestoord op zakenreis. Want je weet dat je vrijwel overal je auto kunt opladen of voltanken. Je hoeft je geen zorgen te maken over de administratieve afhandeling. Dat zorgt ervoor dat je in alle rust al je aandacht kunt richten op de zakelijke doelen die horen bij de zakenreis die je van plan bent te maken. Breng het eens onder de aandacht van je werkgever. 

0 comment

You may also like