3 fijne locaties om te ontdekken in het gezellige Zeeland

by Geoffrey

Zeeland staat algemeen bekend als een geweldige regio om te ontdekken. Op de grens van Nederland en België tref je dan ook een regio aan die heel wat moois te bieden heeft. In eerste instantie kan je hier natuurlijk de meest prachtige wandelingen maken. Daarnaast is het echter ook mogelijk om hier kennis te maken met enkele ongelofelijk gezellige steden. Heel wat Belgen, maar ook Nederlanders die dichtbij huis op vakantie willen overwegen een weekend of een weekje Zeeland. Dit kan zowel leuk zijn voor stellen als voor bijvoorbeeld gezinnen die samen met de kinderen gewoon even lekker op vakantie willen.  Over weeg jij ook een leuk reisje naar Zeeland? Wil je graag alvast kennismaken met wat nu precies de leukste locaties zijn in deze uitnodigende regio? We stellen graag alvast drie erg fijne locaties hier aan je voor.

1.) Gezellig vertoeven in het uitnodigende Zierikzee

Verspreid over Zeeland zijn er heel wat leuke steden terug te vinden die ook kunnen rekenen op een aardige bekendheid. De bekendste en populairste steden zijn evenwel wellicht Middelburg, Vlissingen en… Zierikzee! Wanneer je van Ouddorp richting Zierikzee rijdt zal je op een zeker ogenblik over de Brouwersdam rijden. Hier passeer je ook het zogenaamde Grevelingenmeer. Dit is een werkelijk zeer mooi natuurgebied waar je beslist even halt kan houden. Bovendien zijn hier ook enkele niet te versmaden vakantieparken terug te vinden. Niet alleen de omgeving van Zierikzee, maar ook de stad zelf is ongelofelijk interessant en leuk om te ontdekken. Let wel, het inrijden van het oude centrum van Zierikzee doe je op eigen risico. Men tracht hier auto’s zoveel mogelijk te weren, niet in het minst door het implementeren van heel wat éénrichtingsstraten. Hoe dan ook is het ontdekken van het oude centrum vooral leuk te voet.

2.) Renesse, een jeugdig levendige plaats met grote stranden

Trek je tijdens de zomermaanden naar Zeeland? Wil je in de zomer graag vertoeven onder de warme zon op een prachtige strand? Dat is mogelijk in Renesse! Dit is wellicht één van de populairste strandlocaties uit de omgeving van Zeeland. Ook voor mensen die houden van een vakantie op een camping zijn hier aan het juiste adres. Net zoals in de nabijgelegen plaats Burgh-Haamstede kan je ook hier namelijk heel wat campings terugvinden. Deze zijn niet in het minst erg populair bij de jeugd. Renesse profileert zich als een echte vakantiebestemming en daar is niets teveel mee gezegd. Nog een extra troef waar je op kan rekenen bij een bezoek aan Renesse heeft betrekking t de aanwezige zandbanken voor de kust. Bij eb worden deze zandbanken bevolkt door honderden zeehonden.

3.) Veere en het Veerse Meer

Wie Zeeland zegt denkt ongetwijfeld ook bijna meteen aan het Veerse Meer en de plaats Veere. Deze laatste is op moment van schrijven reeds zo’n slordige 200 jaar oud. Op vlak van uitstraling kan ze een beetje worden vergeleken met de plaats Willemstad. Ook deze is het bezoeken waard tijdens een rondreis door Zeeland. Veere is dan ook gelegen aan een statig meer en beschikt over een mooie haven. Een groot deel van de magie waar Veere op kan rekenen is de aanwezigheid van het Veerse Meer. Niet alleen kan je hier prachtige wandelingen maken, daarnaast kan je er ook uitstekend op watersporten. Bij mooi weer dien je er alleen rekening mee te houden dat het hier erg druk kan worden. Op vlak van drukte hoeft het Veerse Meer bij mooi weer dan ook niet onder te doen voor de Friese meren.

0 comment

You may also like