Zomer in Gent: 4 toffe dingen om te doen

Zomer in Gent: 4 toffe dingen om te doen

by Danny

Dat de zomer in het land is, kan je met deze temperaturen wel zeggen. Bakken en braden dus! Een ideaal weertje om een terrasje te doen, met een bootje te varen of in de rij te gaan staan voor een overheerlijk ijsje. Om van de zon te genieten, hoef je dus helemaal niet ver te reizen. Toerist in eigen land kan ook en daarom kiezen we dit keer een stad voor jou uit: Gent! Wat je deze zomer in de Oost-Vlaamse hoofdstad allemaal kan beleven, ontdek je hier.

Eindelijk mag het weer: de Gentse Feesten

We hebben er lang op moeten wachten, maar dit jaar kan en mag het weer: de Gentse Feesten! Een festiviteit die 10 dagen lang duurt en Gentse binnenstad volledig onderdompelt in feestvierende mensen. Naast de vele bars zorgen ook foodtrucks met overheerlijke maaltijden ervoor dat je je buikje rond kan eten. Gent verwacht deze editie een massa volk en treft dus de beste voorbereidingen om alles in goede banen te leiden. De beste fotograaf van Gent? Check! Cocktailbars om je dorst te lessen? Check! DJ’s met de zwoelste hitjes om een lange zomernacht te beleven? Check! Gent wordt dus the place to be in juli.

Bootje varen doorheen het centrum

Bootje varen doorheen het centrum

Kom je liever eens naar Gent wanneer de rest is teruggekeerd? Dat begrijpen we! Er zijn genoeg activiteiten om je dag mee door te brengen. Gent is natuurlijk perfect om een namiddag met een bootje te varen. Ja hoor, helemaal zelf! Zo verken jij, samen met je reisgezelschap,  de Leiestreek op een unieke manier. Nop, zelfs geen vaarbrevet of ervaring vereist om zelf een bootje te mogen huren! Voel je je toch niet zo comfortabel om het zelf te doen? Dan kan je natuurlijk samen met een kapitein en gids de Gentse binnenstad of Leiestreek ontdekken. Zo vaar je langs de mooiste pareltjes van de stad, die voor elke fotograaf in België de moeite waard zijn om op camera vast te leggen.

Natuurwandeling maken

Gent is meer dan enkel en alleen de Blaarmeersen. Naast de vele gezellige parkjes in de stad, kan je aan de rand van de stad ook mooie wandelingen maken door het groen. Denk maar aan de Gentbrugse meersen of de Bourgoyen. Beide op een boogscheut van de Gentse binnenstad en makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Hier kan je tijdens de warme zomermaanden wat afkoeling zoeken en zelfs tussen de dieren wandelen.

Brunchen en winkelen

Zin in een dagje à la Sex and the City? Yes, we are here for it! In Gent zijn er tal van leuke brunchplekjes om je dag met een mimosa te beginnen. Na een lekkere avocado toast met zalm, of iets anders, kan je natuurlijk door de Veldstraat paraderen, op zoek naar een nieuwe outfit tijdens de solden. Maar de Veldstraat is lang niet de enige straat met hippe winkels, ook in de Vlaanderenstraat, Walpoortstraat en Koestraat kan je snuisteren in de leuke boetiekjes en je dag doorbrengen. Plof af en toe eens neer voor een lekker fris drankje en geniet natuurlijk ook van de prachtige gebouwen die je in de stad kan bewonderen.

0 comment

You may also like